Kombinationen av rödbeta och getost är en klassiker.
Tillagning
Spiraliserad rödbeta
1. Skala rödbetorna och gör tunna nudlar med hjälp av en grönsakssvarv.
2. Lägg den svarvade rödbetan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i en 225 gradig ugn i 20 minuter.
Pasta
1. Koka spaghettin i 5 dl vatten i 8 minuter. Dränera och ställ åt sidan.
2. Skala och finhacka vitlök. Finhacka timjan. Riv baguetten i små bitar.
3. Värm upp 1 msk olivolja i en stekpanna och tillsätt hälften av timjanen och all vitlök och fräs i 3 minuter. Blanda i det rivna brödet och fräs ytterligare 5 minuter. Häll över i en skål.
4. Häll 1 msk olivolja i stekpannan och stek bacon knaprigt. Tillsätt resterande timjan och stek i 2 minuter. Blanda i de stekta brödsmulorna i spaghettin och rödbetan.
5. Riv parmesanen och blanda i pastan. Krydda med salt och peppar.
6. Portionera upp pastan och toppa med smulad getost och honung. Strö över timjan och servera.
Ingredienser
Spiraliserad rödbeta
500 g | Rödbeta |
0,5 msk | Olivolja |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
Tillbehör
2 msk | Olivolja |
50 g | Grov surdegsbaguette |
1 dl | Färsk timjan |
2 st | Vitlöksklyfta |
100 g | Fullkornsspaghetti |
100 g | Bacon |
50 g | Chèvre getost |
50 g | Parmesan |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
1 msk | Flytande honung |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar