Sparrispasta med ricotta och prosciutto

Sparris, lufttorkad skinka och ricotta är en perfekt smakkombination som säkert uppskattas av hela familjen.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:35
00:10
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2. Koka upp en kastrull med vatten.

3. Skala sparrisen och bryt av den hårda ändan. Placera sparrisen på plåten och ringla över olivolja och strö över salt.

4. Placera proscuittoskivor bredvid sparrisen och grädda alltid i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut den knapriga prosciutton och grädda sparrisen ytterligare i 10 minuter tills den blivit mjuk och fått färg. Skär två tredjedelar av sparrisen i små bitar, spara resten till dekoration.

5. Placera linguinin i det kokande vattnet medan sparrisen är i ugnen. Koka i cirka 10 minuter tills pastan är al dente. Häll av vattnet men spara en deciliter till såsen. Häll pastan tillbaka i kastrullen.

6. Finhacka chilin. Riv sönder mozzarellan och skär körsbärstomaterna i halvor.

7. Rör ihop ricottan med citronsaft, citronzest, pesto, salt, finhackad chili och en deciliter kokvattnet från pastan. Rör ner såsen i kastrullen med pastan. Strö över hälften av den knapriga prosciuttion, alla sparrisbitar, mozzarellan och körsbärstomaterna.

8. Dela pastan jämt mellan fyra skålar och toppa med hel stekt sparris och resten av prosciuttion.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 knippe Grön sparris
1 tsk Olivolja
1 krm Salt
100 g Prosciutto
240 g Linguini
0,5 st Röd chili
1 st Buffalomozzarella
10 st Körsbärstomater
250 g Ricotta
4 msk Grön pesto
2 msk Citronsaft
0,5 tsk Citronzest
2 krm Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar