Köttfärspizza

Fredagsmys med pizza är veckans höjdpunkt.

Receptet "Köttfärspizza" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:25
00:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Botten:

3 dl Vatten
11 g Torrjäst
7 dl Vetemjöl
4 msk Olivolja
1 tsk Salt

Tomatsås

1 brk Tomatpuré
0,5 dl Ketchup
1 krm Torkad oregano

Fyllning

400 g Malet kött av nöt
50 g Blåmögelost
3 st Tomat
5 dl Riven ost
Pizzakrydda

Tillagning

Botten

1. Rör ut jästen i 42-gradigt vatten och tillsätt resten av ingredienserna till bottnen.

2. Kavla eller tryck ut bottnen på en plåt med bakplåtspapper.

Tomatsås och fyllning

1. Lägg ugnen på 250 grader.

2. Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.

3. Stek malet kött och smaka av med salt. Skär tomaterna i skivor.

4. Bred tomatsåsen på pizzan och och lägg på fyllningen.

5. Grädda pizzan i 15 minuter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar