Traditionell pizzadeg kräver ingen magi.
Tillagning
1. Smula jästen i en bunke för att sedan röra om det i fingervarmt vatten. Tillsätt sedan olja och salt.
2. Tillsätt mjölet lite i taget. Lämna en halv deciliter kvar i måttet till utbakningen.
3. Knåda degen tills den är smidig och fin.
4. Låt sedan degen jäsa i 30-60 minuter.
5. Värm ugnen till 225 grader.
6. Dela degen i två och kavla ut pizzorna på ett mjölat bakbord.
7. Toppa pizzan med valfria ingredienser och grädda på mellersta falsen i 10-15 min.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
25 g | Färskjäst |
4 dl | Vatten |
3 msk | Olivolja |
0,75 tsk | Salt |
4 dl | Vetemjöl |
5,5 dl | Durumvetemjöl |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar