Ifall du inte har tid att ha en pizzadeg att jäsa i flera timmar är detta en deg för dig!
Tillagning
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Blanda ihop torrjäst, socker och vatten i en stor skål. Täck över med en bakduk och låt stå i fem minuter.
3. Rör ner salt, olivolja och honung.
4. Använd en visp för att vispa ner hälften av mjölet. Byt därefter till en träslev och rör i resten av mjölet. Knåda ihop till en jämn deg, täck med en bakduk och låt degen jäsa i 10 minuter.
5. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö över lite mjöl på bakplåtspappret.
6. Dela degen i två delar och kavla ut till två jämna cirklar på ett mjölat bakbord.
7. Placera valfria toppings på pizzan och grädda på mellersta falsen i 10 minuter.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1,5 tsk | Torrjäst |
1 msk | Socker |
3,5 dl | Vatten |
1,5 tsk | Salt |
2 msk | Olivolja |
2 msk | Honung |
9,5 dl | Vetemjöl |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar