Snabb pizzabotten

Ifall du inte har tid att ha en pizzadeg att jäsa i flera timmar är detta en deg för dig!

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:25
00:10
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Blanda ihop torrjäst, socker och vatten i en stor skål. Täck över med en bakduk och låt stå i fem minuter.

3. Rör ner salt, olivolja och honung.

4. Använd en visp för att vispa ner hälften av mjölet. Byt därefter till en träslev och rör i resten av mjölet. Knåda ihop till en jämn deg, täck med en bakduk och låt degen jäsa i 10 minuter.

5. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö över lite mjöl på bakplåtspappret.

6. Dela degen i två delar och kavla ut till två jämna cirklar på ett mjölat bakbord.

7. Placera valfria toppings på pizzan och grädda på mellersta falsen i 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1,5 tsk Torrjäst
1 msk Socker
3,5 dl Vatten
1,5 tsk Salt
2 msk Olivolja
2 msk Honung
9,5 dl Vetemjöl

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar