Tröttnat på vanlig pizzabotten? Variera med zucchini!
Tillagning
Zucchinibotten
1. Börja med att hetta upp en plåt i en 225 gradig ugn i 30 minuter.
2. Riv zucchini och låt rinna av i 20 minuter. Pressa ur all vätska under jämna mellanrum. Ju torrare det blir, desto bättre resultat!
3. Riv osten medan din zucchinin rinner av.
4. Mät upp alla ingredienser i en bunke och blanda ihop.
5. Platta ut degen på ett bakplåtspapper till önskad form.
6. Lyft över på plåt och grädda i 15 minuter tills botten på degen fått färg.
Tomatsås
1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja.
2. Tillsätt vatten, tomater och kryddor. Koka på låg värme i 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
Topping
1. Skär ananasen i 1 cm stora bitar, skär skinkan i strimlor, smula blåmögelosten och riv mozzarellan i bitar.
2. Sprid på tomatsås och övriga ingredienser. Grädda ytterligare 10 minuter och servera pizzan varm.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Zucchinibotten
40 g | Parmesan |
1 st | Ägg |
60 g | Cheddarost |
250 g | Zucchini |
0,5 tsk | Torkad basilika |
0,5 tsk | Torkad oregano |
1 dl | Glutenfritt mjöl |
Tomatsås
400 g | Hela konserverade tomater |
0,5 st | Gul lök |
2 klyftor | Vitlök |
0,5 tsk | Torkad oregano |
0,5 tsk | Torkad timjan |
1,5 dl | Vatten |
0,75 tsk | Salt |
0,5 tsk | Svartpeppar |
1 msk | Olivolja |
1 msk | Strösocker |
Topping
100 g | Skinka |
50 g | Blåmögelost |
40 g | Ananas |
1 dl | Mozzarella |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar