Fortsätt njuta av julen med en snabb och enkel sallad på brysselkål och potatis.
Tillagning
Sallad
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva rödlöken.
3. Rör ihop potatisklyftorna med olivolja, salt och peppar. Häll över på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
4. Tvätta och halvera brysselkålen och rada upp på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla det smälta smöret över brysselkålen och strö över av flingsaltet.
5. Grädda potatisen i mitten av ugnen i 25 minuter, och brysselkålen längst ner i ugnen i 20 minuter.
6. Strö rödlöksskivorna över potatisen då det är 5 minuter kvar.
7. Blanda ihop potatisen med brysselkålen i en skål och rör ner kapris.
Dressing
1. Tillred dressingen genom att placera samtliga ingredienser i en liten glasburk med lock.
2. Skaka om burken tills det bildats en tjock och krämig sås.
3. Ringla dessingen över salladen och servera medan allt ännu är varmt.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Sallad
3 msk | Olivolja |
1 krm | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
3 st | Vitlöksklyftor |
6 st | Fast potatis |
200 g | Brysselkål |
2 msk | Smält smör |
1 tsk | Flingsalt |
1 st | Rödlök |
3 msk | Kapris |
Dressing
0,5 dl | Olivolja |
1 msk | Vitvinsvinäger |
2 tsk | Dijon-senap |
2 tsk | Honung |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar