Kalkonsnurror och kikärter kan inte bli fel.
Receptet "Kalkon-kikärtsallad med caesardressing" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
400 g | Kikärter |
2 skivor | Vitt rostbröd |
1 tsk | Salt |
1 msk | Olivolja |
1 kruka | Romansallad |
1 paket | Herr Snellmans Panerad kalkon |
1 nypa | Parmesan |
Caesardressing
1,5 dl | Vitvinsvinäger |
1 st | Äggula |
2 st | Pressade vitlöksklyftor |
1 nypa | Peppar |
4 st | Sardeller |
1 dl | Olivolja |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop vinäger och äggulan till caesardressningen. Tillsätt peppar, sardellerna och till sist olivoljan.
3. Skär brödet i tärningar. Ringla olivolja i en ungfast form. Lägg i kikärterna, salta och rör om. Rosta ärterna i ugnen i ca 12 minuter. Lägg brödtärningarna i formen med kikärterna och fortsätt rosta, ca 8 minuter, eller tills brödtärningarna fått fin färg. Vänd någon gång under tiden.
4. Tärna kalkonskivorna och tillsätt tärningarna i salladen.
5. Blanda kikärterna och brödtärningarna med salladen. Ringla dressingen över och hyvla på parmesanosten.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar