Denna matiga vegetariska rätt innehåller bland annat en olivtapenade, fetaost och kikärter.
Tillagning
Olivtapenade
1. Gör tapenaden genom att kombinera oliver, olivolja, vitlöksklyfta och sardin i en matberedare. Mixa till en slät smet.
Buddha Bowl
1. Tvätta grönkålen, skär bort den hårda stjälken och strimla bladen.
2. Skiva paprikan. Skala och skiva rödlöken.
3. Finhacka persiljan.
4. Riv äpplet och pressa över citronsaft så att äpplet inte får en mörk färg.
5. Lägg grönkål, paprika, rödlök, kikärter, rivet äpple och smulad fetaost i en skål. Toppa med tapenade och finhackad persilja.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Olivtapenade
100 g | Svarta oliver |
0,25 dl | Olivolja |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Sardiner i olja |
Medelhavs Buddha Bowl
100 g | Grönkål |
2 st | Paprika |
1 st | Rödlök |
1 st | Grönt äpple (Granny Smith) |
0,5 msk | Citronsaft |
100 g | Smulad fetaost |
400 g | Kokta kikärter |
1 kruka | Färsk persilja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar