En mättande sallad med grillad majs, grönkål, cheddar och en syrlig chili- limevinägrett.
Tillagning
Sallad
1. Värm grillen till 250 grader (det går även bra att använda grillfunktionen på ugnen). Lägg majskolvarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
2. Grilla kolvarna i ca 5 minuter. Vänd om ett par gånger under grillningstiden.
3. Ta ut majskolvarna och skär bort majskornen från kolvarna. Lägg i en liten skål och ställ åt sidan.
4. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna i ett par minuter tills de fått en gyllene färg. Häll över i en skål.
5. Skala och finhacka löken.
6. Tvätta grönkål och spenat. Skär bort den hårda stjälken och strimla grönkålen.
7. Skala och skär avokadon i små kuber.
8. Blanda ihop alla ingredienser i en beredningsskål och dela därefter upp i portionsskålar.
Vinägrett
1. Finhacka chili och vitlöksklyftor.
2. Blanda ihop farinsocker, olivolja, sojasås, limesaft, chili och vitlök i en liten skål.
3. Häll 1 matsked av dressingen över salladen innan servering.
Ingredienser
Santa Fe sallad
2 st | Majskolv |
20 g | Cashewnötter |
15 st | Halverade körsbärstomater |
1 st | Gul lök |
50 g | Grönkål |
50 g | Babyspenat |
1 st | Avokado |
20 g | Riven cheddarost |
Chili- limevinägrett
10 g | Färsk röd chili |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 tsk | Farinsocker |
4 msk | Olivolja |
1,5 msk | Sojasås |
2 msk | Limesaft |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar