Skinka-bulgursallad

En näringsrik sallad på skinka och bulgur med en exotisk touch.

Receptet "Skinka-bulgursallad" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
01:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 paket Tunntunn skinka
3 dl Bulgur
0,5 st Grönsaksbuljongtärning
3 dl Kikärter
0,5 dl Olivolja
1 msk Äppelcidervinäger
2 msk Citronsaft
1 msk Rivet citronskal
2 msk Finhackad persilja
1 st Pressad vitlösklyfta
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
1 st Röd paprika

Tillagning

1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt kikärter.

2. Lägg dem i en skål och tillsätt olja, citronskal och saft, vinäger, persilja, vitlök, salt och peppar. Låt ingredienserna dra medan bulgur svalnar.

3. Skär paprika i tärningar och tillsätt dessa samt bulgurn.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar