Gör en somrig variant på den traditionella capresen genom att servera salladen med jordgubbar. Använd dig av körsbärstomater i alla möjliga färger och storlekar för ett färggladare resultat.
Tillagning
1. Tvätta tomaterna och jordgubbarna. Skär somliga tomater på hälft och skiva resten. Skiva jordgubbarna.
2. Placera tomater, jordgubbar och basilikablad på ett serveringsfat. Riv över bitar av den mjuka mozzarellan och toppa med svartpepparn.
3. Finhacka basilikan till såsen.
4. Tillred dressingen genom att placera samtliga ingredienser i en liten burk med lock på. Skaka burken ordentligt tills såsen blandats ihop och blivit jämn. Ringla över av såsen och låt salladen dra sig 10 minuter i kylskåp.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
300 g | Körsbärstomater |
100 g | Jordgubbar |
1 kruka | Färsk basilika |
200 g | Buffalomozzarella |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
Citrondressing
2 msk | Olivolja |
1 tsk | Lönnsirap |
2 tsk | Citronsaft |
1 tsk | Färsk basilika |
1 krm | Salt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar