Bacon- och lönnsiraps­plättar

Bjud pappa på luftiga och läckra plättar med bacon och lönnsirap.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
00:30
Medel

Tillagning

1. Skär baconet i bitar. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt överlopps fett rinna av på ett hushållspappersark. Ta vara på baconfettet.

2. Rör ihop vetemjölet med bakpulver och salt. Rör ner lönnsirap, mjölk och fikonsylt. Blanda till en jämn smet och tillsätt därefter tre fjärdedelar av baconet.

3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite av baconfettet. Häll cirka två matskedar av plättsmeten i stekpannan och stek plätten i ett par minuter per sida tills det börjar dyka upp bubblor på ytan. Vänd och stek ytterligare ett par minuter. Upprepa med resten av plättsmeten.

4. Servera plättarna med lönnsirap, smör och resten av det knaperstekta baconet.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
140 g Bacon
3,5 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt
0,5 dl Lönnsirap
3,25 dl Mjölk
2 msk Fikonsylt
Lönnsirap
Smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar