Empanadas med ostfyllning

Salta och ostiga Empanadas är perfekta att packa med i picknick korgen. Empanadas är även den perfekta plockmaten på Valborg.

Skrivet av Sofie Sergelius
26 Portioner
00:40
00:15
Medel

Tillagning

Deg

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en beredningsskål.

3. Tillsätt olivoljan, äggen och mjölken och arbeta upp till en smidig deg. Knåda inte degen för länge då den lätt blir seg vid överarbetning.

4. Kavla ut pastejdegen och skär ca 8 cm i diameters cirklar ur degen. Det går bra att använda ett glas eller kaffekopp för att säkerställa att alla cirklar är lika stora.

5. Täck cirklarna med en bakduk medan fyllningen tillreds.

Fyllning

1. Riv cheddarosten fint och blanda ihop med ricottan. Smaksätt med finhackad gräslök, citronsaft, salt och peppar.

2. Lägg 0.5 msk av fyllningen på mitten av degplattorna. Vik plattan på mitten och vik en liten kant över den andra. Nyp ihop kanterna så att fyllningen inte kommer ut. Rada upp på bakplåtspapper på en plåt.

3. Vispa upp ägget och pensla alla pastejer med ägg och grädda på mellersta falsen i 15 minuter.

4. Servera empanadas varma tillsammans med en aioli.

Ingredienser

Portioner: 26
-
+

Deg

11,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
1,5 krm Vitpeppar
3 dl Mjölk
3 st Ägg
1,5 dl Olivolja

Fyllning

120 g Stark cheddarost
125 g Ricotta
1 msk Finhackad gräslök
1 tsk Citronsaft
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 st Ägg

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar