Filodegs­rullar med sparris och prosciutto

Sparris och prosciutto är en härlig kombination och ett passande tilltugg till alla tillfällen.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:20
00:15
Lätt

Tillagning

1. Tina upp filodegen. Fukta en kökshandduk. Förvara arken under den fuktiga kökshandduken för att undvika att filodegen torkar. Ta bara fram ett ark åt gången.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skala sparrisen och bryt av den hårda delen av stjälken. Rulla en skiva prosciutto runt en sparris. Upprepa med alla sparrisar.

4. Ta fram ett ark åt gången och skär på hälft. Pensla arket med smör, placera en sparris på ena kanten och rulla ihop. Upprepa med alla filodegsark.

5. Placera filodegsstängerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla alla filodegsstänger med smör.

6. Grädda på mellersta falsen i 15 minuter. Servera filodegsstängerna varma eller kalla.<br />
<br />
<br />
Tips. Förvara filodegen som blir över i en lufttät påse i kylskåp upp till en vecka.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
5 st Filodegsplattor
10 st Grön sparris
50 g Smält smör
10 skivor Prosciutto

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar