Härliga Sydamerikanska pastejer fyllda med lammfärs, mynta och fänkål.
Tillagning
Deg
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en beredningsskål.
3. Tillsätt olivoljan, äggen och mjölken och arbeta upp till en smidig deg. Knåda inte degen för länge då den lätt blir seg vid överarbetning.
4. Kavla ut pastejdegen och skär ca 8 cm i diameters cirklar ur degen. Det går bra att använda ett glas eller kaffekopp för att säkerställa att alla cirklar är lika stora.
5. Täck cirklarna med en bakduk medan fyllningen tillreds.
Fyllning
1. Skala och finhacka bananschalottenlöken och vitlöken. Skär fänkålen i små kuber och finhacka myntan.
2. Klicka hälften av smöret i en stekpanna och fräs fänkål och schalottenlöken i ett par minuter. Häll över i en beredningsskål.
3. Lägg resten av smöret i stekpannan och stek lammfärsen tills den blivit genomstekt. Krydda med vitlök, ingefära, salt, peppar och cayennepeppar. Häll över i beredningsskålen med fänkål och lök.
4. Blanda ihop fyllningen och smaksätt eventuellt med mera salt och peppar.
5. Lägg 0.5 msk av fyllningen på mitten av degplattorna. Vik plattan på mitten och vik en liten kant över den andra. Nyp ihop kanterna så att fyllningen inte kommer ut. Rada upp på bakplåtspapper på en plåt.
6. Vispa upp ägget och pensla alla pastejer med ägg och grädda på mellersta falsen i 15 minuter.
7. Servera empanadas varma tillsammans med en aioli.
Ingredienser
Deg
11,5 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
1 tsk | Salt |
1,5 krm | Vitpeppar |
3 dl | Mjölk |
3 st | Ägg |
1,5 dl | Olivolja |
Fyllning
400 g | Lammfärs |
1 st | Bananschalottenlök |
0,25 st | Fänkål |
2 msk | Färsk mynta |
1 msk | Smör |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 krm | Torkad ingefära |
0,5 tsk | Salt |
2 krm | Grovmalen svartpeppar |
1 krm | Cayennepeppar |
1 st | Ägg |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar