Den salta godbiten, Medwurstmuffinsen, är en av Herr Snellmans favoriter när det kommer till innovativa rätter.
Receptet "Medwurstmuffins" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
125 g | Margarin |
2 st | Ägg |
0,5 tsk | Salt |
200 g | Gräddfil |
2,5 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
50 g | Medwurst |
50 g | Soltorkade tomater |
1 tsk | Pizzakrydda |
2 dl | Riven emmentalost |
Tillagning
1. Smält margarinet och låt det svalna. Vispar försiktigt ner ägg, salt och gräddfil.
2. Finhacka medvursten.
3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner i smeten med en trägaffel. Tillsätt slutligen den finhackade medvursten samt finhackad soltorkad tomat.
4. Smörj en muffinsplåt med 12 formar. Alternativt kan du även placera ut 12 stora muffinspappersformar på en ugnsplåt.
5. Häll därefter smeten i formarna. Strö pizzakrydda och riven ost över. Grädda i 200 grader i 15 minuter. (Receptet räcker till 8 stora eller 12 små muffins.)
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar