Mini kantarell­pajer

Glutenfria mini-pajer med kantarell- och västerbottenostfyllning.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:50
00:30
Medel

Tillagning

Botten

1. Skär det kalla smöret i små tärningar. Häll det glutenfria mjölet, smörtärningarna och gräddfilen i en matberedare och kör till en smidig deg. Linda in degen i färskfolie och ställ i kallt för 30 minuter.

2. Värm ugnen till 225 grader.

3. Smörj 10 stycken muffinsformar (8 cm Ø) av stadig silikon med smör. Ta fram degen och dela den i tio delar. Kavla ut degbitarna och tryck in dem i muffinsformarna. Se till att degen kommer ända upp i kanterna.

4. Nagga botten på mini pajerna och förgrädda på ugnens mellersta fals i 15 minuter. Ta ut pajskalen ur ugnen och låt svalan medan du tillreder fyllningen.

Fyllning

1. Rensa och finhacka kantarellerna.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek de hackade kantarellerna tillsammans med löken och vitlöken i smöret. Krydda med salt och låt svalna.

3. Vispa upp äggen tillsammans med grädden. Riv västerbottenosten fint och blanda ihop med äggblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

4. Lägg en matsked av den stekta kantarellen på varje pajbotten och häll över av äggstanningen tills den nästan når upp till kanten.

5. Grädda pajerna på mellersta falsen i 30 minuter. Låt pajerna svalna och servera dem sedan med ruccola.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Botten

5 dl Finmalet glutenfritt mjöl
150 g Kallt smör
200 g Gräddfil

Fyllning

150 g Kantarell
0,5 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
2 msk Smör
0,5 tsk Salt
3 st Ägg
2 dl Grädde
50 g Västerbottenost
2 krm Grovmalen svartpeppar
50 g Ruccola

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar