Tomat- och cheddarpaj

Tomat och cheddar är en rolig kombination som gör sig väl i pajer.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:20
00:30
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader och ta fram en pajform som har 27 centimeter i diameter.

2. Tillred pajbotten genom att blanda vetemjöl, smör, pesto och cheddarost i en matberedare. Kör tills det bildats en jämn deg.

3. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och förgrädda pajbotten i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna och tillred fyllningen under tiden.

4. Skiva de stora tomaterna och halvera körsbärstomaterna. Smula sönder den hårda cheddarosten. Varva tomaterna med cheddarosten i det förgräddade pajskalet.

5. Vispa ihop äggen med grädde, salt, grovmalen svartpeppar och finhackad basilika. Häll äggstanningen över tomaterna i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30 minuter.

6. Låt pajen svalna och servera med extra basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Pajdeg

150 g Vetemjöl
100 g Kallt smör
2 msk Röd pesto
100 g Riven cheddarost

Fyllning

300 g Blandade tomater
50 g Knippelök
100 g Stark cheddarost
2 st Ägg
2,5 dl Grädde
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 msk Färsk basilika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar