Chili-ingefärssås

Glöm ketchupen för en stund. Variera med chili-ingefärssås som är en ypperlig bordskrydda.

Receptet "Chili-ingefärssås" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
10 Portioner
00:15
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
750 g Tomat
1 st Vitvinsvinäger
2 st Gul lök
7 g Färsk ingefära
1,5 st Färsk röd chili
1 dl Vitvinsvinäger
0,5 dl Strösocker
1 tsk Salt
0,5 tsk Svartpeppar

Tillagning

1. Skölj tomaterna, kärna ur paprikan och chilin, skala löken, dela allt i små bitar.

2. Skala och riv ingefäran.

3. Tillsätt ingredienserna i en matberedare eller mixer. Mixa massan slät.

4. Häll över i en kastrull och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar.

5. Låt koka i ca 20 minuter, mixa massan slät med en stavmixer ifall den inte är helt slät.

6. Häll upp i väl rengjorda glasflaskor. Förvara i kylskåp, låt Chili-Ingefärssåsen mogna i kylskåp i ca tre veckor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar