Gurkkräm med gravad lax

Gubbkräm serveras med fördel på julbordet tillsammans med gravad lax och malaxlimpa.

Receptet "Gurkkräm med gravad lax" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Hyvla gurkan med hjälp av en osthyvel, hyvla så att ca det 5 mm yttersta lagret blir använt, inkråmet som lämnar kan sparas och användas som vanligt i en grönsallad.

2. Mixa gurka skalet tillsammans med dill, crème fraiche, olivolja, salt och socker, mixa till blandningen är helt slät, ställ på kylning ca 20 minuter.

3. Vispa under tiden smetanan tillsammans med salt tills den får en tjock vispgräddsliknande konsistens.

4. Blanda gurkasmeten tillsammans med den vispade smetanan, vispa blandningen tills den blir luftig och tjock.


Håller i kylskåp ca 5 dagar.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gurka
35 g Dill
0,33 dl Olivolja
2 msk Crème fraiche
0,5 tsk Salt
0,25 tsk Strösocker
240 g Smetana

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar