Gurkraita med vårlök

Servera en klassisk indisk yoghurtsås till maten. Gör en gurkraita med vårlök!

Receptet "Gurkraita med vårlök" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Skölj och riv gurkan grovt, pressa ur all vätska genom en sil.

2. Finriv vitlöken, finhacka både lökblasten och den färska koriandern.

3. Blanda alltsammans i en skål, smaka av med spiskummin, socker, limesaft samt salt och peppar. Låt dra en stund och ringla över lite olivolja vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
300 g Naturell yoghurt
1 st Gurka
5 st Vitlöksklyfta
0,5 st Knippelök
2 dl Färsk koriander
1 tsk Spiskummin
1 tsk Strösocker
1 msk Färskpressad limejuice
Svartpeppar
Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar