Kaffesås

Lyxa till vardagen med att servera en sammetslen kaffesås till köttet.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:15
Lätt

Tillagning

1. Skala och hacka lök och morot grovt.

2. Klicka smör i en kastrull och bryn lök och morot i smöret i ett par minuter.

3. Häll på brandy och koka upp. Tillsätt vatten, kalvfond, socker och kaffe. Koka upp och reducera tills en tredjedel kvarstår. Häll på grädde och låt sjuda på låg värme i 10 minuter.

4. Sila över såsen i en ny kastrull och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gul lök
1 st Morot
2 msk Smör
0,5 dl Brandy
2 dl Vatten
1 msk Kalvfond
0,5 msk Socker
1 dl Kaffe
1 dl Grädde

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar