En fräsch tzatziki passar till allt. Till grillat, till sallad, som dipp och som pålägg.
Receptet "Tzatziki" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
Portioner:
-
+
5 dl | Naturell yoghurt |
1 st | Slanggurka |
8 st | Vitlöksklyfta |
1,5 tsk | Olivolja |
1,5 tsk | Färskpressad citronjuice |
1 krm | Vitpeppar |
Salt |
Tillagning
1. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av.
2. Skala gurkan tunt och grov riv den på ett rivjärn. Blanda gurkan med litet salt och låt den ligga i en sil i 5 minuter så vätskan rinner av.
3. Blanda den rivna gurkan med yoghurten. Smaksätt din tzatziki med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar