Tzatziki

En fräsch tzatziki passar till allt. Till grillat, till sallad, som dipp och som pålägg.

Receptet "Tzatziki" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
8 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
5 dl Naturell yoghurt
1 st Slanggurka
8 st Vitlöksklyfta
1,5 tsk Olivolja
1,5 tsk Färskpressad citronjuice
1 krm Vitpeppar
Salt

Tillagning

1. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av.

2. Skala gurkan tunt och grov riv den på ett rivjärn. Blanda gurkan med litet salt och låt den ligga i en sil i 5 minuter så vätskan rinner av.

3. Blanda den rivna gurkan med yoghurten. Smaksätt din tzatziki med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar