Gyoza är den japanska versionen av kinesiska wonton, det vill säga fyllda degknyten.
Tillagning
Räkfyllning
1. Hacka räkorna i mindre bitar.
2. Finhacka vårlöken och gräslöken, blanda ihop med räkorna.
3. Rör i oystersås, risvinsvinäger, salt och peppar och ställ i kallt medan du gör gyoza plattorna.
Gyoza plattor
1. Mät upp mjöl och salt i en beredningsskål.
2. Koka upp vatten. Blanda det kokande vattnet med mjölet.
3. Rulla degen till en slät boll.
6. Linda in stängerna i plastfolie och låt stå i 30 minuter.
8. Rulla små bollar av degen och kavla ut till en liten rund plätt med hjälp av en kavel.
9. Lägg 1 tesked av fyllningen i mitten av gyoza plattan. Fukta yttre delen av degplattan med vatten och vik ihop kanterna.
10. Värm en stekpanna och häll i 2 tsk sesamolja.
12. Häll 1 dl vatten i stekpannan och lägg genast lock på.
13. Koka 3 minuter och servera varm tillsammans med dippsåser.
Soja dippsås
1. Gör dipp såsen genom att röra ihop samtliga ingredienser. Servera med Gyozan.
Chili dippsås
1. Blanda ihop ketchup och sriracha. Servera med Gyozan.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Räkfyllning
250 g | Räkor |
2 stjälk(ar) | Vårlök |
30 g | Gräslök |
1 msk | Oystersås |
1 msk | Risvinsvinäger |
1 krm | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
Gyoza plattor
240 g | Vetemjöl |
0,5 tsk | Salt |
1,5 dl | Vatten |
Soja dippsås
2 msk | Sojasås |
2 msk | Risvinsvinäger |
2 tsk | Sesamolja |
1 msk | Finhackad koriander |
Chili dippsås
1 msk | Ketchup |
1 tsk | Srirachasås |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar