Har Gows är kort och gott ångkokade dumplings. De fungerar både som förrätt och i rikligare mängder som huvudrätt.
Tillagning
Fyllning
1. Gör fyllningen genom att finhacka räkorna och bambuskotten. Häll i en skål.
2. Rör i salt, socker, sesamolja, olja och vitpeppar. Ställ fyllningen kallt tills Har Gow-plattorna är klara.
Har Gow
1. Gör Har Gow-plattorna genom att blanda ihop kornstärkelse, potatismjöl och majsstärkelse i en beredningsskål. Rör i salt.
2. Koka upp vatten och rör ner i stärkelseblandningen. Blanda i oljan tills det går att forma en boll.
3. Dela stärkelsedegen i fyra delar och rulla ut till stänger.
5. Lägg fyllningen på mitten av plattan och vik kanterna på ena sidan. Vik upp andra kanten och pressa ihop med den vikta delen.
6. Lägg Har Gow i en bambukorg utan att de rör varandra eller bambukorgens kanter. Ångkoka i 6 minuter. Servera varma.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Fyllning
150 g | Räkor med skal |
60 g | Bambuskott konserv |
1 tsk | Salt |
1,5 tsk | Socker |
1,5 msk | Sesamolja |
0,5 msk | Rypsolja |
0,25 tsk | Vitpeppar |
Har Gow deg
60 g | Potatismjöl |
60 g | Kornstärkelse |
60 g | Majsstärkelse |
0,5 tsk | Salt |
2 dl | Vatten |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar