Gör en fräsh poke med färsk mango och räkor.
Tillagning
Sushiris
1. Börja med att skölja riset tills vattnet blivit klart.
2. Blötlägg riset i kallt vatten i 30 minuter.
3. Koka riset i nytt vatten på låg värme i 15 minuter.
4. Ställ åt sidan för att svalna.
5. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt men torrt.
Marinerade räkor
1. Skala räkorna och lägg i en beredningsskål
2. Blanda ihop alla kryddor och blanda med räkorna. Förvara i kylskåp.
Poke skål
1. Skala och tärna avokado, gurka och mango. Finhacka koriander.
2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på hög värme tills de fått färg, ca 2 minuter.
3. Lägg sushiriset i en portionsskål och toppa med tillbehör och de marinerade räkorna. Strö över sesamfrön, sriracha och majonnäs.
Ingredienser
Portioner:
-
+
Sushiris
2 dl | Sushiris |
2,5 dl | Vatten |
0,5 dl | Sushi-su |
Marinerade räkor
250 g | Räkor |
1 msk | Sesamolja |
2 msk | Vätska från inlagd ingefära |
0,5 msk | Sriracha |
0,5 msk | Risvinsvinäger |
Tillbehör
10 g | Inlagd ingefära (gari) |
1 st | Avokado |
20 g | Gurka |
40 g | Mango |
10 g | Färsk koriander |
10 g | Sesamfrön |
1 tsk | Sriracha |
2 tsk | Majonnäs |
10 g | Alfalfagroddar |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar