Poke med räkor och mango

Gör en fräsh poke med färsk mango och räkor.

2 Portioner
Lätt

Tillagning

Sushiris

1. Börja med att skölja riset tills vattnet blivit klart.

2. Blötlägg riset i kallt vatten i 30 minuter.

3. Koka riset i nytt vatten på låg värme i 15 minuter.

4. Ställ åt sidan för att svalna.

5. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt men torrt.

Marinerade räkor

1. Skala räkorna och lägg i en beredningsskål

2. Blanda ihop alla kryddor och blanda med räkorna. Förvara i kylskåp.

Poke skål

1. Skala och tärna avokado, gurka och mango. Finhacka koriander.

2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på hög värme tills de fått färg, ca 2 minuter.

3. Lägg sushiriset i en portionsskål och toppa med tillbehör och de marinerade räkorna. Strö över sesamfrön, sriracha och majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Sushiris

2 dl Sushiris
2,5 dl Vatten
0,5 dl Sushi-su

Marinerade räkor

250 g Räkor
1 msk Sesamolja
2 msk Vätska från inlagd ingefära
0,5 msk Sriracha
0,5 msk Risvinsvinäger

Tillbehör

10 g Inlagd ingefära (gari)
1 st Avokado
20 g Gurka
40 g Mango
10 g Färsk koriander
10 g Sesamfrön
1 tsk Sriracha
2 tsk Majonnäs
10 g Alfalfagroddar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar