Shumai består av grisfärsfyllda dumplings som ångkokas.
Tillagning
1. Gör räkfyllningen genom att finhacka räkorna och blanda i salt och sesamolja.
2. Gör grisfyllningen genom att blanda ihop socker, vitpeppar, majsstärkelse, risvinsvinäger, sojasås, vatten, sesamolja och oystersås.
3. Finhacka champinjoner, ingefära och vårlök. Blanda i svin- och nötfärsen och tillsätt kryddblandningen.
4. Blanda ihop grisfyllningen och räkfyllningen.
5. Lägg 1 tesked av fyllningen i mitten av wontonpappret. Vik upp kanterna runt fyllningen och lägg i en bambukorg.
6. Ångkoka i 10 minuter.
7. Servera knytena varma.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
225 g | Räkor |
0,25 tsk | Salt |
0,5 tsk | Sesamolja |
280 g | Köttfärs (nöt 50% gris 50%) |
0,5 tsk | Socker |
1 krm | Vitpeppar |
1 tsk | Majsstärkelse |
1 msk | Risvinsvinäger |
1 msk | Sojasås |
1 msk | Vatten |
1 tsk | Sesamolja |
2 msk | Oystersås |
2 st | Champinjoner |
1 msk | Färsk ingefära |
2 st | Vårlök |
20 st | Runda wontonark |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar