Detta recept var med i Snellmans All Natural-recepttävlingen. De utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av Snellmans All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Vatsasekaisin Kilinkolin.
Receptet "Hotdogs med bratwurst & rödkål-fänkålsättiksgurka" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Snellman All Natural Bratwurst |
Hot dog-bröd (16 st)
3,75 dl | Mjölk |
50 g | Jäst |
500 g | Vetemjöl |
35 g | Smör |
1 tsk | Salt |
Till pensling
1 st | Ägg |
Sesamfrön |
Rödkål-fänkålsättiksgurka
1 st | Rödlök |
300 g | Rödkål |
150 g | Fänkål |
Lag till rödkål-fänkålsättiksgurka
1,5 liter | Vatten |
0,75 dl | Socker |
0,5 tsk | Havssalt |
0,5 dl | Rödvinsvinäger |
1 st | Lagerblad |
1 kvist(ar) | Färsk timjan |
Stjärnanis |
Tillagning
Hot dog-bröd
1. Rör ut jästen i mjölken.
2. Blanda resten av ingredienserna i vätskan. Arbeta degen i en hushållsassisten i 10 minuter eller för hand i 15-20 minuter
3. Täck skålen med en handduk och låt jäsa i en halv timme.
4. Forma degen till hotdogsemlor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme för semlorna att stiga. Låt jäsa under en duk i en timme.
5. Lägg ugnen på 225 grader.
6. Pensla semlorna med ägg och strö över sesamfrön.
7. Grädda i 13 minuter eller tills de har fått fin färg.
Rödkål-fänkålsättiksgurka
1. Skala och halvera rödlöken. Skär i skivor. Skiva även rödkålen och fänkålen till smala strimlor.
2. Mät samtliga ingredienser för buljongen i en kastrull och koka upp.
3. Häll den heta buljongen över rödkål, rödlök och fänkål. Låt stå i kylskåpet en dag.
Färdigställande av rätten
1. Grilla bratwurstarna eller stek dem i stekpanna.
2. Dela hotdogbröden. Lägg rödkål-fänkålsättiksgurkan mellan halvorna och avsluta med den varma bratwursten.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar