Hotdogs med bratwurst & rödkål-fänkålsättiksgurka

Detta recept var med i Snellmans All Natural-recepttävlingen. De utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av Snellmans All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Vatsasekaisin Kilinkolin.

Receptet "Hotdogs med bratwurst & rödkål-fänkålsättiksgurka" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:40
24:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
Snellman All Natural Bratwurst

Hot dog-bröd (16 st)

3,75 dl Mjölk
50 g Jäst
500 g Vetemjöl
35 g Smör
1 tsk Salt

Till pensling

1 st Ägg
Sesamfrön

Rödkål-fänkålsättiksgurka

1 st Rödlök
300 g Rödkål
150 g Fänkål

Lag till rödkål-fänkålsättiksgurka

1,5 liter Vatten
0,75 dl Socker
0,5 tsk Havssalt
0,5 dl Rödvinsvinäger
1 st Lagerblad
1 kvist(ar) Färsk timjan
Stjärnanis

Tillagning

Hot dog-bröd

1. Rör ut jästen i mjölken.

2. Blanda resten av ingredienserna i vätskan. Arbeta degen i en hushållsassisten i 10 minuter eller för hand i 15-20 minuter

3. Täck skålen med en handduk och låt jäsa i en halv timme.

4. Forma degen till hotdogsemlor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme för semlorna att stiga. Låt jäsa under en duk i en timme.

5.  Lägg ugnen på 225 grader.

6. Pensla semlorna med ägg och strö över sesamfrön.

7. Grädda i 13 minuter eller tills de har fått fin färg.

Rödkål-fänkålsättiksgurka

1. Skala och halvera rödlöken. Skär i skivor. Skiva även rödkålen och fänkålen till smala strimlor.

2. Mät samtliga ingredienser för buljongen i en kastrull och koka upp.

3. Häll den heta buljongen över rödkål, rödlök och fänkål. Låt stå i kylskåpet en dag.

Färdigställande av rätten

1. Grilla bratwurstarna eller stek dem i stekpanna.

2. Dela hotdogbröden. Lägg rödkål-fänkålsättiksgurkan mellan halvorna och avsluta med den varma bratwursten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar