Chorizo hotdog med paprikatopping

Detta recept var med i Snellmans All Natural-recepttävling. De utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av All Natural-korvarna. Detta recept har gjorts av Malins Blogg.

Receptet "Chorizo hotdog med paprikatopping" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:25
02:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
230 g Snellman All Natural Chorizo
1 st Paprika
1 st Rödlök
Flingsalt
Honung
Rypsolja
Majonnäs
Svartpeppar

Hot dog-bröd (8 st)

5 dl Mjölk
25 g Jäst
1 dl Rypsolja
2 tsk Havssalt
1 msk Fiberhusk
1 dl Pofiber
2 dl Majsmjöl
2 dl Rismjöl
1 dl Mandelmjöl
1 st Ägg

Tillagning

Hot dog-bröd

1. Värm mjölken fingerljum och häll den i en bunke.

2. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig i mjölken. Tillsätt därefter olja och salt. Vispa ner fiberhusken och vänta ett par minuter.

3. Rör sedan ner pofiber, majsmjöl, rismjöl och mandelmjöl i smeten. Rör om väl tills du fått en klibbig deg. Avsluta med att röra ner ett ägg.

4. Lägg degen att jäsa på ett varmt ställe i en timme.

5. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in ungefär 1 dl majsmjöl mjöl i den kladdiga degen. När du knådat in mjölet har du en hanterbar deg som du kan dela upp i 8 avlånga bröd. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper under och låt jäsa i en kvart.

6. Värm ugnen till 200 C varmluft och grädda bröden i mitten av ugnen i 20 minuter.

7. Låt svalna helt innan du skär upp dem.

Fyllning

1. Skiva lök och paprika.

2. Fräs lök och paprika mjuka i oljan och smaksätt alltsammans med salt, peppar och honung. För över paprikafräset i en skål och ställ den till sidan.

3. Lägg tillbaka stekpannan på värmen och stek chorizokorven knaprig. Häll sedan tillbaka paprikafräset över korven i pannan. På så sätt får paprikan och löken en chans att dra i sig alla goda smaker från korven.

4. Skär en skåra i hamburgerbröden och bred över hemlagad majonnäs. Lägg sedan dit korvarna och toppa med paprika och lök. Dekorera med färsk koriander.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar