Detta recept var med i Snellmans All Natural-recepttävling. De utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av All Natural-korvarna. Detta recept har gjorts av Malins Blogg.
Receptet "Chorizo hotdog med paprikatopping" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
230 g | Snellman All Natural Chorizo |
1 st | Paprika |
1 st | Rödlök |
Flingsalt | |
Honung | |
Rypsolja | |
Majonnäs | |
Svartpeppar |
Hot dog-bröd (8 st)
5 dl | Mjölk |
25 g | Jäst |
1 dl | Rypsolja |
2 tsk | Havssalt |
1 msk | Fiberhusk |
1 dl | Pofiber |
2 dl | Majsmjöl |
2 dl | Rismjöl |
1 dl | Mandelmjöl |
1 st | Ägg |
Tillagning
Hot dog-bröd
1. Värm mjölken fingerljum och häll den i en bunke.
2. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig i mjölken. Tillsätt därefter olja och salt. Vispa ner fiberhusken och vänta ett par minuter.
3. Rör sedan ner pofiber, majsmjöl, rismjöl och mandelmjöl i smeten. Rör om väl tills du fått en klibbig deg. Avsluta med att röra ner ett ägg.
4. Lägg degen att jäsa på ett varmt ställe i en timme.
5. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in ungefär 1 dl majsmjöl mjöl i den kladdiga degen. När du knådat in mjölet har du en hanterbar deg som du kan dela upp i 8 avlånga bröd. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper under och låt jäsa i en kvart.
6. Värm ugnen till 200 C varmluft och grädda bröden i mitten av ugnen i 20 minuter.
7. Låt svalna helt innan du skär upp dem.
Fyllning
1. Skiva lök och paprika.
2. Fräs lök och paprika mjuka i oljan och smaksätt alltsammans med salt, peppar och honung. För över paprikafräset i en skål och ställ den till sidan.
3. Lägg tillbaka stekpannan på värmen och stek chorizokorven knaprig. Häll sedan tillbaka paprikafräset över korven i pannan. På så sätt får paprikan och löken en chans att dra i sig alla goda smaker från korven.
4. Skär en skåra i hamburgerbröden och bred över hemlagad majonnäs. Lägg sedan dit korvarna och toppa med paprika och lök. Dekorera med färsk koriander.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar