Croque Madame

Börja morgonen med en varm Croque Madame, en smörgås med Béchamelsås, skinka och gruyère toppat med ett stekt eller pocherat ägg.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
00:10
Lätt

Tillagning

Béchamelsås

1. Smält smöret i en liten kastrull tills det bubblar. Se till att smöret inte bryns.

2. Tillsätt vetemjölet under ständig omrörning. Rör om i ca en minut tills det bildats en jämn redning.

3. Häll i mjölken under ständig omrörning tills det bildats en jämn tjock sås. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar.

4. Ta bort såsen från plattan medan du tillreder smörgåsen.

Croque Madame

1. Bred smör på fullkornsbrödens alla sidor. Bred därefter lite dijonsenap på ena sidan på alla bröd.

2. Riv gruyère över brödskivorna med dijonsenap och lägg en skiva basturökt skinka på.

3. Lägg en klick béchamelsås på skinkan och toppa med en skiva bröd.

4. Hetta upp en stekpanna och stek smörgåsen på medelvärme 2 minuter per sida.

5. Ta bort smörgåsen och använd samma stekpanna för att steka äggen.

6. Lägg upp smörgåsen på en tallrik och toppa med det stekta ägget. Strö eventuellt över lite extra salt. Servera Croque Madamen varm.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Béchamelsås

30 g Smör
2 msk Vetemjöl
2 dl Mjölk
1 krm Malen muskotnöt
1 krm Salt
1 krm Malen svartpeppar

Croque Madame

4 skivor Fullkornsbröd
2 skivor Basturökt Skinka
20 g Gruyère
2 tsk Dijonsenap
2 st Ägg
2 tsk Mjukt smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar