Nötstekfylld ciabatta

Köttmästarens ciabatta är en av de bästa varianterna på fyllt bröd. I denna smörgås ingår tunn innerstek av nöt, svamp, ost och färska grönsaker. Utsökt från första biten till sista smulan!

Receptet "Nötstekfylld ciabatta" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
3 Portioner
00:15
00:30
Medel

Ingredienser

Portioner: 3
-
+
400 g Snellman tunn innerstek av nöt
50 g Papaya
50 g Färsk ananas
1 st Färsk röd chili
2 msk Smör eller olja
0,75 tsk Salt
0,5 tsk Malen svartpeppar
100 g Champinjoner, skivade

Sås

100 g Mjuk smältost eller majonnäs
2 msk Chilisås
1 msk HP-sås
1 msk Tomatpuré
2 st Vitlöksklyfta
2 tsk Färskpressad limejuice

Fyllning

0,5 kruka Salladsblad
8 st Körsbärstomater

Till servering

1 st Ciabatta
2 msk Olivolja

Tillagning

1. Riv papaya och ananas och hacka chilin. Blanda och fördela på köttskivorna. Rada nötskivorna på varandra och låt stå och dra i 15-20 minuter.

2. Blanda ingredienserna till såsen.

3. Skölj salladsbladen och halvera tomaterna.

4. Stek köttet på båda sidorna i smör eller olja. Tillsätt salt och peppar. Vänd köttet försiktigt, eftersom det blir mörare då det steks.

5. Skär svampen i bitar och stek den så att den får en fin yta.

6. Dela ciabattabrödet och stek innersidan av brödet i olivolja.

7. Fyll brödet genom att lägga på ett lager sås, ett lager sallad, kött, tomat, svamp och slutligen resten av såsen. Lägg på brödlocket. Dela brödet i fyra delar och njut!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar