Köttmästarens ciabatta är en av de bästa varianterna på fyllt bröd. I denna smörgås ingår tunn innerstek av nöt, svamp, ost och färska grönsaker. Utsökt från första biten till sista smulan!
Receptet "Nötstekfylld ciabatta" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
400 g | Snellman tunn innerstek av nöt |
50 g | Papaya |
50 g | Färsk ananas |
1 st | Färsk röd chili |
2 msk | Smör eller olja |
0,75 tsk | Salt |
0,5 tsk | Malen svartpeppar |
100 g | Champinjoner, skivade |
Sås
100 g | Mjuk smältost eller majonnäs |
2 msk | Chilisås |
1 msk | HP-sås |
1 msk | Tomatpuré |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 tsk | Färskpressad limejuice |
Fyllning
0,5 kruka | Salladsblad |
8 st | Körsbärstomater |
Till servering
1 st | Ciabatta |
2 msk | Olivolja |
Tillagning
1. Riv papaya och ananas och hacka chilin. Blanda och fördela på köttskivorna. Rada nötskivorna på varandra och låt stå och dra i 15-20 minuter.
2. Blanda ingredienserna till såsen.
3. Skölj salladsbladen och halvera tomaterna.
4. Stek köttet på båda sidorna i smör eller olja. Tillsätt salt och peppar. Vänd köttet försiktigt, eftersom det blir mörare då det steks.
5. Skär svampen i bitar och stek den så att den får en fin yta.
6. Dela ciabattabrödet och stek innersidan av brödet i olivolja.
7. Fyll brödet genom att lägga på ett lager sås, ett lager sallad, kött, tomat, svamp och slutligen resten av såsen. Lägg på brödlocket. Dela brödet i fyra delar och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar