Smörgås med getost och persika

En läcker macka med stekt getost med persika, pistagenötter och mynta för tankarna till Mellanöstern.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
2 skivor Surdegsbröd
100 g Chèvre getost
1 msk Flytande honung
1 st Persika
1 msk Pistagenötter
Färsk mynta

Tillagning

1. Rosta bröden.

2. Halvera persikan, ta bort kärnan och finhacka fruktköttet. Skala nötterna.

3. Skiva getosten i tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna och stek getosten ett par minuter per sida tills den fått en vackert gyllene yta. Tillsätt eventuellt en klick smör eller olja ifall stekpannan inte är non stick.

4. Fördela getosten mellan de rostade bröden. Ringla honungen över smörgåsarna och toppa med persika, pistagenötter och färsk mynta.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar