Smörgåstårta med pepparstek

Här är en ståtlig och extra delikat smörgåstårta till vårens och sommarens fester! Snellmans inhemska pepparmetvurst, som används i fyllningen, och den tunntunna nötsteken med pepparsmak, som används som dekoration, hämtar med sig den goda pepparsmaken.

Receptet "Smörgåstårta med pepparstek" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
10 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Fyllning:

100 g Strimlad inhemsk pepparmedwurst
1 dl Hackad gurka
1 dl Hackad röd paprika
1 dl Hackad persilja
1 dl Majonnäs
200 g Naturell färskost
1 tsk Currypulver
1 tsk Paprikapulver
1 dl Mjölk
12 skivor Ljust vetetoastbröd
Salt och peppar
12 skivor Mörkt rågtoastbröd

Dekorering:

200 g Naturell färskost
1 dl Turkisk yoghurt
1 tsk Grön pesto
1 paket Tunntunn nötstek med pepparsmak

Tillagning

1. Ta fram en springform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.

2. Gör fyllningen: blanda pepparmedwurst, gurka, paprika och kryddgrönt med majonnäs och färskost. Krydda med curry, paprika samt salt och peppar efter behov. Späd fyllningen med mjölk så att den går enklare att breda ut och samtidigt gör tårtan saftigare.

3. Montering: Kantskär brödskivorna. Lägg ca 5 vetebrödskivor i bottnen av springformen. Du får pussla litet med bröden och bryta dem i mindre bitar för att få en rund botten. Bred ut en tredjedel av fyllningen ovanpå brödbottnen. Gör sedan ett andra lager av bröd med den mörkare brödsorten. Bred på fyllning. Upprepa proceduren med vitt bröd. Bred på det sista av fyllningen. Avsluta med ett lager mörkt bröd. Plasta in formen och lägg på en tallrik som tyngd. Låt stå i kylskåpet och safta sig några timmar, eller över natten.

4. Dekorering: Lossa springformen och vänd tårtan upp och ner på ett fat. Rör ihop färskost, turkisk yoghurt och pesto i en skål och bred det på smörgåstårtan. Använd en spatel för att få snygga kanter. Dekorera tårtans kanter med örter. Skär nötsteksskivorna i halvmånar och forma varje skiva till en ros. Placera ut dem i en vacker krans ovanpå tårtan. Fyll mitten med vindruvor och tomater. Avsluta med att placera ut ätbara blommor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar