En ramen, alltså en matig japansk nudelsoppa, blir till på Herr Snellmans vis genom att stycka våra unikt tunna innerstek av nöt.
Receptet "Beef ramen a la Snellman" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Marinerat kött:
200 g | Snellman tunn innerstek av nöt |
1 msk | Grön currypasta |
1 msk | Rypsolja |
Buljong:
3 st | Schalottenlök |
1 msk | Färsk ingefära |
3 st | Vitlöksklyfta |
3 msk | Grön currypasta |
2,5 liter | Köttbuljong |
250 g | Ramen nudlar |
1 msk | Fisksås |
Garnering:
1 kruka | Färsk koriander |
Tillagning
1. Blanda 1 msk currypasta och 1 msk olja på ett fat. Täck biffarna med kryddblandningen och låt dem marinera i 20 minuter.
2. Stek biffarna i en het stekpanna på båda sidor i en minut. Vira genast in biffarna i aluminiumfolie för att hålla värmen medan du gör buljongen.
3. Skiva schalottenlöken tunt, riv ingefäran och finhacka vitlöken.
4. Värm en tesked rypsolja i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och fräs dem på låg värme i en minut. Tillsätt vitlök och fräs alltsammans ytterligare i en minut.
5. Tillsätt 3 msk currypasta, rör om, och häll sedan på buljongen. Låt koka upp.
6. Tillsätt ramen nudlar och koka tills nudlarna är mjuka. Smaka av buljongen med fisksåsen.
7. Sleva upp nudlarna i 4 olika serveringsskålar, skär köttet i strimlor och fördela jämnt i skålarna. Häll på buljongen och dekorera med koriander och lime.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar