Beef ramen a la Snellman

En ramen, alltså en matig japansk nudelsoppa, blir till på Herr Snellmans vis genom att stycka våra unikt tunna innerstek av nöt.

Receptet "Beef ramen a la Snellman" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Marinerat kött:

200 g Snellman tunn innerstek av nöt
1 msk Grön currypasta
1 msk Rypsolja

Buljong:

3 st Schalottenlök
1 msk Färsk ingefära
3 st Vitlöksklyfta
3 msk Grön currypasta
2,5 liter Köttbuljong
250 g Ramen nudlar
1 msk Fisksås

Garnering:

1 kruka Färsk koriander

Tillagning

1. Blanda 1 msk currypasta och 1 msk olja på ett fat. Täck biffarna med kryddblandningen och låt dem marinera i 20 minuter.

2. Stek biffarna i en het stekpanna på båda sidor i en minut. Vira genast in biffarna i aluminiumfolie för att hålla värmen medan du gör buljongen.

3. Skiva schalottenlöken tunt, riv ingefäran och finhacka vitlöken.

4. Värm en tesked rypsolja i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och fräs dem på låg värme i en minut. Tillsätt vitlök och fräs alltsammans ytterligare i en minut.

5. Tillsätt 3 msk currypasta, rör om, och häll sedan på buljongen. Låt koka upp.

6. Tillsätt ramen nudlar och koka tills nudlarna är mjuka. Smaka av buljongen med fisksåsen.

7. Sleva upp nudlarna i 4 olika serveringsskålar, skär köttet i strimlor och fördela jämnt i skålarna. Häll på buljongen och dekorera med koriander och lime.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar