Receptet "Gulaschsoppa" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
500 g | Ytterlår av nöt |
3 st | Gul lök |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 st | Röd paprika |
4 msk | Paprikapulver |
2 tsk | Kummin |
4 st | Tomat |
2 st | Köttbuljongstärning |
8 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 krm | Cayennepeppar |
2 st | Potatis |
2 msk | Färsk persilja |
1 msk | Strösocker |
Tillagning
1. Riv vitlöken fint och skiva lök och paprika. Skala och tärna potatisen. Hacka tomaten.
2. Koka upp 8 dl vatten och tillsätt två buljongtärningar.
3. Bryn kuberna av nötkött i litet smör i en gryta, tillsätt löken, bryn tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och paprika fortsätt bryningen i cirka 5 minuter på medelvärme. Tillsätt kryddor, de hackade tomaterna samt buljongen.
4. Låt det sjuda i 2 till 3 timmar, tills köttet blir mört. Om man vill ha en matigare Gulaschsoppa så kan man tärna 2 potatisar och tillsätta dem i soppan då det är ca 30 minuter kvar av tillredningstiden. Smaka av, om man vill kan man i detta skede runda av smaken med litet socker, två-tre nypor. Tillsätt mera kryddor ifall du vill ha en kryddstarkare gulasch.
5. Servera med ett gott bröd och smetana och njut av de kryddigt starka smakerna.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar