Gulaschsoppa

Receptet "Gulaschsoppa" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
500 g Ytterlår av nöt
3 st Gul lök
2 st Vitlöksklyfta
2 st Röd paprika
4 msk Paprikapulver
2 tsk Kummin
4 st Tomat
2 st Köttbuljongstärning
8 dl Vatten
1 tsk Salt
2 krm Cayennepeppar
2 st Potatis
2 msk Färsk persilja
1 msk Strösocker

Tillagning

1. Riv vitlöken fint och skiva lök och paprika. Skala och tärna potatisen. Hacka tomaten.

2. Koka upp 8 dl vatten och tillsätt två buljongtärningar.

3. Bryn kuberna av nötkött i litet smör i en gryta, tillsätt löken, bryn tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och paprika fortsätt bryningen i cirka 5 minuter på medelvärme. Tillsätt kryddor, de hackade tomaterna samt buljongen.

4. Låt det sjuda i 2 till 3 timmar, tills köttet blir mört. Om man vill ha en matigare Gulaschsoppa så kan man tärna 2 potatisar och tillsätta dem i soppan då det är ca 30 minuter kvar av tillredningstiden. Smaka av, om man vill kan man i detta skede runda av smaken med litet socker, två-tre nypor. Tillsätt mera kryddor ifall du vill ha en kryddstarkare gulasch.

5. Servera med ett gott bröd och smetana och njut av de kryddigt starka smakerna.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar