Gulash är en mycket omtyckt gryta med söt, fruktig smak av paprika. Servera gärna gulashen med en klick smetana!
Receptet "Gulash" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
800 g | Kassler av lantgris |
1 st | Lök |
1 liter | Vatten |
6 st | Potatis |
2 st | Köttbuljongstärning |
2 st | Röd paprika |
1 msk | Tomatpuré |
1 tsk | Spiskummin |
1 tsk | Paprikapulver |
Smör | |
Salt och peppar |
Tillagning
1. Skär kasslersteken i tärningar. Skär löken i skivor. Hacka paprikorna i mindre bitar.
2. Värm en tjockbottnad gryta och tillsätt smör. Låt köttbitarna brynas, tillsätt löken och låt den fräsa en minut. Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Rör ned paprikabitar, tomatpuré och kryddor. Låt alltsammans puttra under lock i 20 minuter.
3. Skala under tiden potatisarna och skär dem i tärningar. Ta bort locket av grytan och rör ned potatis. Låt grytan koka utan lock i ytterligare 15 minuter, tills potatisen mjuknat. Smaka av grytan och red eventuellt av den med maizena (om du vill ha ett tjockare spad).
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar