En sked för mamma, en sked för pappa och en sked knackkorvsoppa för lilla vännen. En vardagsklassiker i många finländares kök.
Receptet "Knackkorvsoppa" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 paket | Riktig knackkorv (eller Riktig skinnfri knackkorv) |
1 l | Vatten |
10 st | Potatis |
2 st | Morot |
0,5 st | Purjolök |
100 g | Kålrot |
2 msk | Tomatpuré |
1 msk | |
1 nypa | Malen kryddpeppar |
1 kruka | Färsk persilja |
Tillagning
1. Skär knackkorvarna i bitar och rotsakerna i tärningar. Lägg kryddor, kalvfond, korv och rotsaker i en kastrull.
2. Tillsätt så mycket vatten att det täcker rotsakerna. Koka i ca 30 minuter. Blanda i tomatpuré till sist.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar