En enkel köttfärssoppa uppiffad med färska tomater och örter ger ett extra smakrikt spad till soppan. Vardagslyx!
Receptet "Köttfärssoppa med tomater & örter" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
400 g | Stekmalet kött |
1 st | Gul lök |
3 st | Vitlöksklyfta |
1 msk | Rypsolja |
1 tsk | Salt |
0,5 tsk | Svartpeppar |
2 tsk | Paprikapulver |
2 st | Köttbuljongtärning |
1 tsk | Torkad timjan |
5 st | Tomat |
8 dl | Vatten |
5 st | Potatis |
1 | Morot |
1 dl | Hackad persilja |
1 dl | Färsk basilika |
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja.
2. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna.
3. Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter.
4. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar