Köttfärssoppa med tomater & örter

En enkel köttfärssoppa uppiffad med färska tomater och örter ger ett extra smakrikt spad till soppan. Vardagslyx!

Receptet "Köttfärssoppa med tomater & örter" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:20
00:20
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Stekmalet kött
1 st Gul lök
3 st Vitlöksklyfta
1 msk Rypsolja
1 tsk Salt
0,5 tsk Svartpeppar
2 tsk Paprikapulver
2 st Köttbuljongtärning
1 tsk Torkad timjan
5 st Tomat
8 dl Vatten
5 st Potatis
1 Morot
1 dl Hackad persilja
1 dl Färsk basilika

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja.

2. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna. 

3. Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter.

4. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar