Morot- och Chèvresoppa

Morot och chevresoppa webb
Annons

Annons.Sammetslen morotssoppa som tagits till en ny nivå med getost och riktigt med grädde.

Receptet "Morot- och Chèvresoppa" är i samarbete med Gigantti

Gigantti logo blue
Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:30
Lätt

Tillagning

Krutonger

1. Skär brödskivorna i kuber. Skala och finhacka vitlöken.

2. Lägg smör och olja i en stekpanna och hetta upp.

3. Stek brödbitarna tills det fått lite färg. Tillsätt vitlöken och stek i en minut.

4. Ta bort krutongerna ur stekpannan och låt överlopps fett rinna av på ett hushållspapper.

Soppa

1. Skala moroten och skär i små bitar.

2. Skala och hacka löken.

3. Mät upp vatten i en kastrull och tillsätt morot, lök, dragon och grönsaksbuljongtärning.

4. Koka på svag värme i 20 minuter, eller tills moroten känns mjuk.

5. Tillsätt getosten och puréa soppan med en stavmixer.

pureande av morotssoppa

6. Vispa grädden och vänd därefter försiktigt ner grädden i soppan.

Kitchenaidstav

7. Servera soppan med vitlökskrutongerna.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Morot och chèvre soppa

500 g Morot
1 st Gul lök
1 tsk Torkad dragon
7 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
140 g Mjuk getost
2 dl Grädde

Vitlökskrutonger

4 skivor Vitt bröd
2 klyftor Vitlök
2 msk Smör
1 tsk Olivolja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar