Annons.Sammetslen morotssoppa som tagits till en ny nivå med getost och riktigt med grädde.
Receptet "Morot- och Chèvresoppa" är i samarbete med Gigantti

Tillagning
Krutonger
1. Skär brödskivorna i kuber. Skala och finhacka vitlöken.
2. Lägg smör och olja i en stekpanna och hetta upp.
3. Stek brödbitarna tills det fått lite färg. Tillsätt vitlöken och stek i en minut.
4. Ta bort krutongerna ur stekpannan och låt överlopps fett rinna av på ett hushållspapper.
Soppa
1. Skala moroten och skär i små bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Mät upp vatten i en kastrull och tillsätt morot, lök, dragon och grönsaksbuljongtärning.
4. Koka på svag värme i 20 minuter, eller tills moroten känns mjuk.
7. Servera soppan med vitlökskrutongerna.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Morot och chèvre soppa
500 g | Morot |
1 st | Gul lök |
1 tsk | Torkad dragon |
7 dl | Vatten |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
140 g | Mjuk getost |
2 dl | Grädde |
Vitlökskrutonger
4 skivor | Vitt bröd |
2 klyftor | Vitlök |
2 msk | Smör |
1 tsk | Olivolja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar