Pumpasoppa med pumpakärnolja

En typisk österrikisk soppa som passar som förrätt.

Skrivet av Barbara Meinhart
5 Portioner
01:00
Lätt

Tillagning

Soppan

1. Skala och hacka lök i små bitar. Koka lök i smör över medium värme.

2. Skala och hacka också pumpan i små bitar. Lägg pumpa och lök i en stekpanna och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt koka.

3. Krydda buljongen med salt, peppar, muskotnöt och korianderkorn och koka den tills pumpan är mjuk.

4. Mixa soppan i en mixer tillsammans med grädde och pumpakärnolja.

5. Servera med pumpafrön och finhackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 5
-
+

Soppa

500 g Butternutpumpa
1 msk Osaltat smör
1 st Lök
1 liter Köttbuljong
2 dl Grädde
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
1 nypa Muskotnöt
1 nypa Malen koriander
1 msk Pumpakärnsolja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar