En typisk österrikisk soppa som passar som förrätt.
Tillagning
Soppan
1. Skala och hacka lök i små bitar. Koka lök i smör över medium värme.
2. Skala och hacka också pumpan i små bitar. Lägg pumpa och lök i en stekpanna och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt koka.
3. Krydda buljongen med salt, peppar, muskotnöt och korianderkorn och koka den tills pumpan är mjuk.
4. Mixa soppan i en mixer tillsammans med grädde och pumpakärnolja.
5. Servera med pumpafrön och finhackad persilja.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Soppa
500 g | Butternutpumpa |
1 msk | Osaltat smör |
1 st | Lök |
1 liter | Köttbuljong |
2 dl | Grädde |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Peppar |
1 nypa | Muskotnöt |
1 nypa | Malen koriander |
1 msk | Pumpakärnsolja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar