Surmjölksoppa med rostade brödtärningar

Österrikiska fastesoppa som serveras under adventsfastan.

Skrivet av Barbara Meinhart
6 Portioner
00:10
00:30
Lätt

Tillagning

Surmjölksoppa

1. Blanda ihop buljong, vatten, kummin, salt och peppar i en kastrull och koka upp i 10 minuter.

2. Blanda med surmjölk och mjöl. Använd en visp och sätt igång en virvel i den kokande soppan.

3. Låt små koka i 15 minuter.

4. Skiva brödet i små tärningar. Stek tärningar i en pan tills brödet är frasigt.

5. Servera soppan med brödtärningar och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Surmjölksoppa

500 dl Buljong
500 dl Surmjölk
500 dl Vatten
2 tsk Kummin
2 tsk Peppar
2 tsk Salt
3 msk Mjöl
10 msk Grädde
10 skivor Bröd eller rieska

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar