Österrikiska fastesoppa som serveras under adventsfastan.
Tillagning
Surmjölksoppa
1. Blanda ihop buljong, vatten, kummin, salt och peppar i en kastrull och koka upp i 10 minuter.
2. Blanda med surmjölk och mjöl. Använd en visp och sätt igång en virvel i den kokande soppan.
3. Låt små koka i 15 minuter.
4. Skiva brödet i små tärningar. Stek tärningar i en pan tills brödet är frasigt.
5. Servera soppan med brödtärningar och gräslök.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Surmjölksoppa
500 dl | Buljong |
500 dl | Surmjölk |
500 dl | Vatten |
2 tsk | Kummin |
2 tsk | Peppar |
2 tsk | Salt |
3 msk | Mjöl |
10 msk | Grädde |
10 skivor | Bröd eller rieska |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar