Ungersk köttfärssoppa

Köttfärssoppa inspirerad av ungersk gulaschsoppa. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.

Receptet "Ungersk köttfärssoppa" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:15
00:30
Medel

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
400 g Malet kött av svin och nöt
1 msk Olja
2 st Gul lök
3 st Vitlöksklyfta
1,5 Salt
0,5 Svartpeppar
1 msk Rökt paprikapulver
0,5 tsk Kummin
1 msk Torkad oregano
1,5 liter Vatten
0,5 dl Köttfond
2 msk Tomatpuré
4 st Potatis
3 st Morot
2 st Paprika
500 g Konserverad tomatkross
1 msk Socker
Färsk persilja
Färsk persilja
Smetana

Tillagning

1. Hetta upp olja i en gryta. Bryn köttfärsen.

2. Hacka löken och vitlöken. Bryn dem med köttfärsen. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och tomatkross. Låt koka upp.

3. Skiva morötter. Skär potatis och paprika i bitar. Tillsätt i grytan. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter.

4. Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan. Servera med smetana.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar