Köttfärssoppa inspirerad av ungersk gulaschsoppa. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.
Receptet "Ungersk köttfärssoppa" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
400 g | Malet kött av svin och nöt |
1 msk | Olja |
2 st | Gul lök |
3 st | Vitlöksklyfta |
1,5 | Salt |
0,5 | Svartpeppar |
1 msk | Rökt paprikapulver |
0,5 tsk | Kummin |
1 msk | Torkad oregano |
1,5 liter | Vatten |
0,5 dl | Köttfond |
2 msk | Tomatpuré |
4 st | Potatis |
3 st | Morot |
2 st | Paprika |
500 g | Konserverad tomatkross |
1 msk | Socker |
Färsk persilja | |
Färsk persilja | |
Smetana |
Tillagning
1. Hetta upp olja i en gryta. Bryn köttfärsen.
2. Hacka löken och vitlöken. Bryn dem med köttfärsen. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och tomatkross. Låt koka upp.
3. Skiva morötter. Skär potatis och paprika i bitar. Tillsätt i grytan. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter.
4. Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan. Servera med smetana.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar