Batatlåda med auraost

En batatlåda med auraost, bacon och pekannötter är en spännande variant på de traditionella jullådorna.

6 Portioner
00:45
00:20
Medel

Tillagning

1. Skala och tärna batat och morot.

2. Koka tillsammans med salt tills rotfrukterna är mjuka.

3. Värm ugnen till 200 grader.

4. Häll av vatten och använd en stavmixer för att mosa bataten och moroten tillsammans med mjölken.

5. Låt svalna och rör därefter ner ägg, smör och muskotnöt.

6. Häll batat-morotsmoset i en ugnsform som är 20 gånger 30 centimeter.

7. Skär det kalla smöret i små tärningar och strö pekannötter, auraost och smörtärningar över batatmorotsmoset.

8. Grädda på ugnens mellersta fals i 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 kg Batat
200 g Morot
1 tsk Salt
1 dl Mjölk
2 st Ägg
25 g Mjukt smör
1 tsk Malen muskotnöt
50 g Auraost
140 g Bacon
50 g Pekannötter
25 g Kallt smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar