Canarie potatis och Mojo rojo-sås

Saltkokt potatis passar väl som förrätt eller till korv och biffar som tilltugg.

Receptet "Canarie potatis och Mojo rojo-sås" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:15
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 kg Små potatisar
1 l Vatten
100 g Salt

Mojo rojo-sås

1 st Röd paprika
1 st Färsk röd chili
1 skiva Formbröd
2 st Vitlöksklyfta
3 msk Olivolja
1 msk Balsamico
1 msk Socker
1 Salt

Tillagning

1. Skölj potatisen. Sätt dem i en kastrull och häll på salt. Tillsätt vatten så att potatisen är täckt. Koka till potatisen är klar.

2. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen. Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen emellan. När potatisen är helt torr är de klara. Servera med Mojo sås.

Mojo rojo-sås

1. Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken.

2. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät sås. Servera med Canarie potatis och kött.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar