Gurkans fräscha smak med en ljuvlig hetta från chilin, samt rustiken från mandel gör denna chiligurka till ett spännande tillägg i vardagen.
Receptet "Chiligurka" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
1. Tvätta gurkan, skiva tunna långa skivor med en osthyvel. Undvik kärnhuset.
2. Sätt ättika, socker och Sambal Oelek i en skål, riv vitlöken och hacka mandeln grovt, tillsätt dem i blandningen, rör om.
3. Töm blandningen ovanpå gurkskivorna, rör om.
4. Låt stå och dra i 15-30 minuter. Genast ätbart!
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Gurka |
1,5 msk | Ättiksprit |
1 msk | Strösocker |
2 tsk | Sambal oelek |
1 st | Vitlöksklyfta |
0,5 dl | Rostad mandel |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar