Chilipressad gurka

Har du för mycket gurka i skåpet? Pressa den i chili!

Receptet "Chilipressad gurka" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Skölj grönsakerna. Skiva gurka så tunt som möjligt i avlånga skivor, för hand med kniv, ostskärare eller på en mandolin.

2. Klyv chilin och skär bort det mesta av fröna. Finhacka dillen, blanda alla grönsaker i en stor skål.

3. Häll över en ättikslag som du gör utav vatten, ättiksprit, socker, salt och svartpeppar. Vill du spara ättiksgurkorna så sätt dem i en steril burk och förvara i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gurka
1 st Färsk röd chili
1 dl Dill
0,5 dl Vatten
1 msk Ättiksprit
1,5 msk Strösocker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar