Har du för mycket gurka i skåpet? Pressa den i chili!
Receptet "Chilipressad gurka" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
1. Skölj grönsakerna. Skiva gurka så tunt som möjligt i avlånga skivor, för hand med kniv, ostskärare eller på en mandolin.
2. Klyv chilin och skär bort det mesta av fröna. Finhacka dillen, blanda alla grönsaker i en stor skål.
3. Häll över en ättikslag som du gör utav vatten, ättiksprit, socker, salt och svartpeppar. Vill du spara ättiksgurkorna så sätt dem i en steril burk och förvara i kylskåp.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Gurka |
1 st | Färsk röd chili |
1 dl | Dill |
0,5 dl | Vatten |
1 msk | Ättiksprit |
1,5 msk | Strösocker |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar