Djävulssylt

Djävulssylten passar till all slags mat. Stark, söt och himmelskt god.

Receptet "Djävulssylt" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
10 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
800 g Tomat
4 st Röd paprika
3 st Färsk röd chili
8 st Vitlöksklyfta
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
0,5 dl Ättiksprit
2,5 dl Syltsocker

Tillagning

1. Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber. Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.

2. Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca.30-40 minuter.

3. Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens. Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter. Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar