Hasselbacks­potatis

Hasselbackspotatis är en potatis med finess. Enkel att göra, snygg på matbordet. Använd stora fasta potatisar för bästa resultat!

6 Portioner
00:20
01:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
6 st Fast potatis
0,5 dl Olivolja
1 msk Flingsalt
1 krm Grovmalen svartpeppar
20 g Gorgonzola dolce
20 g Parmesan
2 msk Finhackad persilja

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Lägg potatisen på en träslev så att den ligger stadigt.

3. Skär tunna snitt utan att skära igenom hela potatisen.

4. Lägg potatisarna i en ugnsform och pensla med olivolja. Strö över salt och peppar.

5. Grädda i 30 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen och pensla ett varv till med olivolja.

6. Grädda i 40 minuter och pensla ett varv olivolja till. Strö över gorgonzola på två av potatisarna och parmesan på två till.

7. Grädda ytterligare 10 minuter tills osten smälter.

8. Strö över hackad persilja och servera.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar