Hummus med rökt paprikapulver

Hemligheten bakom luftig hummus är att vispa tahini innan de övriga ingredienserna blandas i. Vi använder färdigt blötlagda kikärter i detta recept.

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
00:10
00:05
Lätt

Tillagning

1. Lägg tahinin i en matberedare tillsammans med den pressade saften från citronen. Mixa i en minut tills tahinin blivit krämig.

2. Tillsätt hälften av de sköljda och dränerade kikärterna, de finhackade vitlöksklyftorna, spiskummin, salt och rökt paprikapulver. Mixa till en slät massa.

3. Tillsätt olivoljan och resterande kikärter. Mixa slätt i två minuter och tillsätt vatten. Mixa ytterligare en minut.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1,5 msk Tahini
0,5 st Citron
250 g Kikärter
2 st Finhackade vitlöksklyftor
0,5 tsk Spiskummin
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Rökt paprikapulver
2 msk Olivolja
2 msk Vatten

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar